Friday, December 26, 2008

Kejadian itu.......

Sekadar nak buka kisah lama…
Kisah ni saya rasa ada pengalaman dan manisnya sendiri..
Kepada sahabat-sahabat yang terlibat dalam cerita ni, ana tak tau lah sama ada antum ingat ke tak?Tak kisah kot kalau ana sebutkan nama antum dalam coretan ana kali ni?..Kisah ketika di tingkatan 5..Kelas 5 Sains Umar yang penuh dengan lagenda…

Ana tak tahu dan tak ingat macam mana ana dan 3 orang sahabat lagi boleh terlibat…boleh terpilih.

Tanggal berapa hb ntah kita mewakili MATRI dalam hari pendidikan Islam peringkat zon. Kita menyertai acara kuiz menengah atas.

Ingat tak macam mana kita study untuk kuiz tu??He3..macam cincai-cincai ja…Baca sikit-sikit ja.Dahla kita tak amik subjek Pendidikan Islam.Certain topics tak ada dalam subjek Qur’an Sunnah dan Syari’ah Islamiyah tapi kita main-main je kan??Tak tau lah kot-kot antum betul-betul struggle.Bagi ana,ana main-main je..

Barisan utama…..Jeng-jeng!!! ‘Imran,Mud dan Nabil..Faiz sebagai simpanan.
Time lawan tu gelabah jugak..Tapi Allah izin dapat no 2..Kita kalah dekat MRSM..Tak silap kita lawan dekat SMKAP Kangar. Alhamdulillah..

Hebat jugak sebab sebelum ni MATRI asyik tersungkur di peringkat zon lagi.Tak lepas ke peringkat negeri.Allah izin semuanya..

Bila nak pi peringkat negeri,lagi main-main.Kononnya hebatla sebab main-main pun dapat no 2 peringkat zon.He3..

Bila tiba hari pertandingan,rupa-rupanya perlukan empat orang termasuk simpanan.Kebetulan faiz tak mai sebab yang peringkat zon simpanan tak guna pon..Lagi pun Faiz pi Kuiz Kimia kot peringkat negeri.
So,kami katala simpanan kami tak hadir sebab xxxx..(rahsia)
Penganjur pulak kata selagi tak cukup orang,kuiz tak akan start. Gelabah kami..Nak carik siapa ek??

Tiba-tiba terlintas idea.MATRI kena hantar team jaga lalu lintas time hari kejadian.So,geng-geng KRS pi la..Apa lagi,kami rojer Akmal Zaim la..Dengan beruniform KRS lengkap,dia terpaksa ganti Faiz.Kira bidan terjun la..Semua usha pelik..Hehehe..Sori Akmal sebab guna anta.We have no choice.

So,memang time kuiz kita tak serious langsung.Gelak-gelak..Sekadar ambil bahagian..Kesian Akmal.Tak pasal-pasal kena ganti..

Walaupun dapat saguhati time tu(memang patut pun),ana enjoyed sangat..
Memang Akmal sanggup berkorban..Tak banyak kisah.
Walaupun kalah(kalah ke??)tapi ana rasa manisnya ukhuwwah antara kita.

Kita team paling MANTAP!!!!
Dedikasi kepada Mud, ‘Imran, Faiz,Akmal(ahli spontan)jazakumullah..

5 comments:

menggapai redha ilahi said...

best r citer ni nabil
sebab ana pn same2 ngn akmal krs jage lalulintas mase 2..
yg tukang gelak kat luar ana ngn Ali Hanislah..eh silap, bg sokongan..hehe
tp memang patut pn masukkn Akmal..
klu msukkn ana lg r..xtau nk jwb ape...hihi
korg mmg hebat..

ing said...

hahahaha..lucu molek..teringat lg ana masa tu akmal pakai baju kemeja krs warna hijau muda dtg dgn muka dia yg agak kelam kabut...hahaha...

oh yaa...x silap ana, ana ada skali tersilap angkat kad jwpn, ana nk jwb B (jwpn yg btul) tp tersilap angkat kt jwpn C..sori byk2 yek...nabil, mudz, akmal,n faiz

H@Z@ said...

Hahaha,nta tau dak traffic time 2 serabut+huru hara+lintang pukang sbb nta la p amik slh satu anggota ana,hehe,adam ana pn ada jgk la ms depa dok mrapu time jwb kuiz 2

ukur kira said...

Tak silap ana,ana jwb salah semua.Mud sorang yg betul semua.Hafiz,kami tak merapu la.Kami pi berjuang(he3..kononnya..??)Traffic huru hara sebab ada nta.bukan sbb kami pinjam akmal.He3

Hilal Asyraf said...

ana kalau teringat ceriter ni, memang nak gelak guling2... ha ha...

korang memang hancuss...

ada patut main2...

kalau tak pecah dah rekod MATRI menang negeri tahun tu...

ish2...