Monday, April 26, 2010

UKM 2

1st SITUATION
As I was incharge for registration and hostel accomodation for HIMEGA '10,I have to go to the Zaaba office to get the room keys.Together,was my sahabat,I..

I:Ish,awat tak leh bukak pintu office ni?(sambil menarik-narik pintu office)
NJ:Meh ana cuba pulak(budget kuat skit la dari I)
NJ:Ish!x leh jugak la!Tapi macam mana budak-budak tu bleh masuk?Sambil menunjuk kepada pelajar-pelajar UKM di dalam pejabat tu (Pintu tu transparent sebab glass panel)
I:A'aa la..
NJ:Jom kita tarik sama-sama!
NJ&I:Ish3..(sambil menarik-narik.tapi tak terbukak jugak)
I:Cuba tolak tengok pintu tu..

And the door was easily opened as we pushed it.

NJ:Hampeh tol.Cuba enta baca kat pintu tu.Dia suruh tarik.
I:A'aa la.Bagi instruction "PULL" tapi actually "PUSH".
NJ&I:(Buat-buat selambe walaupun sebenarnya malu sebab orang2 dalam office tu sure nya melihat aksi2 kami menarik-narik tombol pintu)


2nd SITUATION
I met with my juniors.They were the participants.When I was in form 5,all of them were in form 1.In fact,some of them were my roomates.(waktu form 5 kena jadi ketua dorm la katakan.so,kena duduk dengan adik2)

NJ:Uish!Hampa dah besaq noh.dulu ana dok buli-buli antum.
Them:Besa la Abg Nabil.Sekarang siapa yang buli siapa?haha(sambil mengusap-ngusap kepala ku)
NJ:Hampeh tol.Mentang-mentang korang dah tinggi dari aku.bleh pulak korang buat aku macam budak junior pulak.(keluhan dalam hati)

But seems I am a cool n sporting type of person,so tak kisah pun adik2 buat macam tu.Rilek sudey.-Lesson:Jangan buli org.Nanti akan di balas.hehe

3rd SITUATION
P:Abg.Nabil,lama tak nampak enta.
NJ:Hehehe.ana ni tenggelam timbul.tu yang enta susah nampak ana.
P:Insya Allah.Jangan enta tenggelam dalam-dalam n tak timbul-timbul sudahla.
NJ:Erk?(sedikit terkesima atas ingatan n teguran itu + terharu)

to be continue....(insya Allah)

7 comments:

Atiqah said...

too bad they(junior)still remember me but i cant even recall their names..,sigh

ing said...

kurang hajar punya bdk....
awat x bg penampaq trus...
x bleh jd ni main kepala org tua...

adkarika said...

To Nabil: Ana xpernah nmpk nta tenggelam pn Nabil..
Selalunya timbul je..hihi.

To Ing: Sifat lemah lembut Nabil menyenangkan ramai org.. jarang dpt shbt cmni.. berkasih sayang kerana Allah..insyaAllah

ukur kira said...

To atiqah:
It same goes with me.Some of them I can only recognize their face but I forgot their names.As the registration commtee,waktu diaorang daftar,time tu la tengok nama diaorang.So,I still can call their names n buat2 x lupa.

to Ing:
Hahaha.Ana tak kisah pun.Lama tak melawak dengan depa.Rilek la ing..

To Adam:
Hehehe..ana selalu tenggelam la.tapi ana bawak tong Oxygen utk selam dalam2 n lama2.hehe
Ana lemah lembut?Nta salah orang kot.
Yang penting berkasih-sayang kerana Allah n berlapang dada setiap masa.

Aisyah Ulya said...

Smiling alone while reading 1st situation..

Awat la Abang-abang batch 11 MATRI ni kelakar2 gelagatnye..

Moga ALLAH jaga ukhuwwah antum..

Moga ALLAH sayang antum..

^_^

ukur kira said...

to Aisyah:
Sorry for the lagho post.Hope u'll take some lessons here.Yang baik d ambil yang buruk di tendang ke tepi.

Ameenn..

May Allah bless all of us.

Aisyah Ulya said...

Lagho ke? Tak ada la..